5. joulukuuta 2013

Thanksgiving!

Heipparallaa! Niin kiirettä pitää nykyään että harvemmin ehtii kirjoitella... Koitan kuitenkin välillä päivitellä pidempiä postauksia niin ette huolestu siellä. :)

Viimeviikolla oli siis thanksgiving break eli keskiviikosta asti lomaa! Vanhemmat host-siskot lapsineen oli kylässä ja siinä riitti puuhaa, siivoomista ja ruuanlaittoa vielä kiitospäivää varten! Keskiviikkon käytiinkin siellä Avalanche-lätkäpelissä ja oli kivaa vaikka meidän joukkue hävisikin. :/ :) 

Go Avs!

Torstaina oli sitten itse kiitospäivän eli thanksgivingin aika. Ruokaa alettiin laittaa heti aamusta ja talo koristeltiin kurpitsoilla ja syksyn kukilla samalla kun katottiin telkkarista New Yorkin Macy's Thanksgiving Day Paradea. Pöydät levitettiin ja käytiin vielä hakemassa kirkolta lisää tuoleja kun ei omat riittänyt! Meitä oli siis noin 30 henkeä syömässä, kun host-äidin siskot perheineen ja serkkuineen tuli syömään ja isovanhemmat myös. :) Pääruokanahan on siis kalkkunaa ja sitä täytetään erilaisilla mössöillä joissa on yleensä kasviksia ja leipää. Ei kuulosta varmaan kauheen herkulta mutta hyvää oli! Näiden lisäksi perunamuussia, karamellisoitua bataattilaatikkoa, salaatteja ja kastikkeita ja jälkkäriksi jello eli hyytelöä kakun muodossa ja pecan ja pumpkin pie eli piirakoita. 

Olo oli ihan kuin jouluaterialla; koko perhe yhdessä, paljon ruokaa (erilaista mutta paljon ja hyvää) ja rentoa hengailua. Lahjat vaan puuttu. ;) Kiitospäivä oli hieno kokemus mutta en tiiä miten tarpeellinen se on, sitähän juhlitaan sen takia että intiaanit antoi uudisraivaajille ruokaa ja suojaa kun ne ensin tuli Amerikkaan ja siitä sitten ollaan kiitollisia. Nykyään ollaan kiitollisia millon mistäkin mutta pääasiassa tapahtuma keskittyy ruuan ympärille... Kivaa oli kuitenkin kokea se aito amerikkalainen Thanksgiving! :)

Kiitospäiväkiharat! (Unohdin kokonaan ottaa kuvia mutta katotaan jos perheen kameralta löytyy jotain myöhempiin postauksiin!)

Aterian jälkeen hengailtiin perheen kanssa ja kateltiin footballia telkkarista. Illalla lähdettiin kuitenkin Castle Rockin Outlet-ostarille sillä Thanksgivingiin kuuluu tietysti Black Friday!! Tämä tarkottaa lähinnä hulluja alennusmyyntejä ja ihmisiä shoppaamassa keskellä yötä mutta pakkohan se oli kokea! ;) Lähdettiin siis yhdeksän aikaan ja kotiin tultiin vähän ennen puoltayötä. Mä ostin joululahjoja ja pari paitaa sekä leveelahkeiset farkut jotka on täällä supertrendikkäitä, uskokaa tai älkää. ;) 

Shopping selfie!

Perjantaina alkoikin kuorohässäkkä, kun oli Pähkinänsärkijän kenraalit kuoron kanssa. Me laulettiin siellä ekan näytöksen lopussa ja väliajalla pieni konsertti. Esityksiä oli kaksi lauantaina ja kaksi sunnuntaina eli siinä menikin lähes koko viikonloppu! Saatiin päälle tollaset hienot punaset perinteiset kuorokaavut ja voitte uskoo mun ilmeen kun näin ne ekaa kertaa. :D Niihin kuitenkin tottui ja esityksetkin meni ihan hyvin. :) 


The Nutcracker!

Meijän kuoro siis punasissa, ja laulettiin lapsikuoron kanssa jotka on mustissa. :)
(Kuvat Nathan Carlson)

Välillä kun oltiin kotona niin oli jos jonkinlaisia vieraita käymässä ja vauvojen kanssa ei paljon rauhaa ollut. Jouduttiin Ellan kanssa jakamaan huone ja sänkykin välillä kun ei ollut tilaa muuten, ja siinä kyllä alkoi arvostaa sitä yksityisyyttä mitä Suomesta löytyy.. Siskot kuitenkin lähti nyt alkuviikosta kotiin joten hälinä hälveni ja sai taas oman rauhan. :) 

Tekemistä silti riittää sillä tänään on ensinnäkin mun eka uinti meet eli kisa mutta me järjestetään kotona myös Christmas By Candlelight juhla (tai kahvikutsut vois sanoa) eli host äidin ystävät tulee käymään ja syömään jälkkäreitä ja meidän perhe sitten esiintyy osana illan ohjelmaa! Ollaan harjoiteltu (liian) vähän lauluja ja yks niistä on Heinillä Härkien Kaukalon jonka siis laulan yksin kun eihän noi muut osaa suomea vääntää. ;) Vähän jännittää mutta eiköhän se ihan hyvin mee. :)

Täällä tuli toissapäivänä ekaa kertaa kunnolla lunta ja kaikki on ihan sekasin! Täällä kun ei talvirenkaita tunneta niin jokaikinen autonkuljettaja on muuttunu mummoksi ja eilen meidän molemmat uintitreenit oli peruttu... Monet koulut on myös perunut koulupäiviä tai on ollut myöhäsiä aloituksia. Naurattaa vaan, koska Suomessa ei peruta koulua vaikka mikä ois! Ehkä tässä on jotain viittausta maiden perusluonteisiin..? Kivaa kuitenkin kun on lunta koska tuntuu ihan kotoisalta ja joulufiilis alkaa hiipiä pikkuhiljaa mieleen. :) (Joulusta puheen ollen: kaivettiin joulukoristeet esille ja niitä on ihan oikeesti 20 laatikollista ja se on kuulemma vielä vähän verrattuna keskiverto amerikkalaisperheeseen.. Muy loco sanon mä!) 

Ens viikon keskiviikkona lähdetään Floridaan, sitä ennen vielä pari päivää koulua, monta final projektia ja yks kuoroesitys. Sen reissun jälkeen onkin koeviikko ja sitten joulu! Koitan postailla vielä ennen reissua ja eiköhän huomennakin jotain Suomi-aiheista tuu kirjoteltua, ainakin aion pukeutua sinivalkoiseen!! 

Heipat tältä kertaa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti