15. lokakuuta 2013

Rocky Mountains ja Arkansas

Tosiaan, puoltoista viikkoa sitten käytiin kattelemassa noita Rocky Mountains eli Kalliovuoria. Täällä on myös alkanut jo syksy niin mentiin sitten niitä värejä kattelemaan. Ihan hienon näköstä kun suomalaisena en oo ikinä nähnyt kunnon vuoria! Annan kuvien puhua mun puolesta, koska niitä tosiaan otettiin ja PALJON amerikkalaiseen tyyliin. ;)


Ajettiin siis autolla tonne Guanella Passiin, eli kohtaan jossa pääsee ajelemaan vuorten läpi, korkeus oli 11,000 jalkaa eli reilun kolmen kilometrin korkeudessa oltiin! Se on ainakin mun ennätys jos ei lentokoneita lasketa. :)


Tässä vähän vuorensolaa


Jee!


Mie ja host-sisko Ella



Matkalla löydettiin hieno vesiputous ja tietysti pysähdyttiin kuvailemaan


Minä, host-Aiti Jenny ja Ella



Minä, Ella ja host-veli Kyle


Matkalla alaspäin pysähdyttiin vielä kuvailemaan kullankeltaisten haapojen vieressä, niitä kutsutaan myös Coloradon kullaksi.

En ikinä tullut ajatelleeks miten paljon toi korkeus vaikuttaakaan kaikkeen. Denverin lempinimi on siis Mile High City, eli se on mailin korkeudella merenpinnasta, ja Castle Rock on vielä vähän korkeemmalla. Aluksi kun tulin tänne niin sen huomas kun piti koko ajan juoda vettä ja vieläkin pitää, mutta kun ajettiin tonne vuorille niin piti juoda senkin takia että muuten vesipullot ois poksahtanut! Ne käyttäyty tosi oudosti, ja jos ei muistanu juoda ja tasata painetta pullossa niin se pullo alkoi tulvia. Se että ollaan korkeella ja ilma on ohuempaa vaikuttaa veren punasolupitoisuuteen, joten aluks juokseminen kävi kyllä työstä! Pari ekaa viikkoa treeneissä oli tuskasta, mutta kun siitä pääsi yli niin johan alkoi ajatkin parantua, ja sit kun tuun takas Suomen tasolle niin oonkin superjuoksija! Ihokin kuivuu täällä korkeuksissa. Yksi asia johon en tiennyt että korkeus vaikuttaa on leipominen! Kun tehdään chocolate chip cookieseja tai leivotaan kakkuja niin aina pitää lisätä n. desin verran jauhoja ekstraa, koska muuten ei leipomukset onnistu. Oon lupaillu leipoa näille pullaa tässä lähiaikoina joten saa nähdä miten se onnistuu... Kummia juttuja!

Kun on täällä nyt tullut hengailtua reilu kaksi kuukautta, niin huomaa että englanti tietysti on vahvistunut, mutta osaan puhua myös ranskaa sujuvammin! Ilmeisesti kynnys puhua vieraita kieliä madaltuu kun vaan rupeaa puhumaan. :)

Tosiaan, mulla on nyt syysloma käynnissä (=paljon aikaa Skypettää!) ja perjantaina lähdettiinkin käymään Arkansasin pääkaupungissa Little Rockissa, tapaamaan toiseksi vanhinta host-siskoa Jaynea ja tämän aviomiestä Chrisiä, sekä heidän 7-viikkoista poikavauvaa. He olivat just muuttaneet niin mentiin sinne auttelemaan laatikoiden purkamisessa ja tavaroiden järjestelyssä sekä muutenkin aikaa viettämään. Ovat tosi mukavia ihmisiä! 

Muuttotohinassa jenkkifutiksen lisäksi telkkarista katottiin sellasta sarjaa kun Duck Dynasty. Se kertoo miljonääriperheestä Louisianassa, joka on rikastunut keksimällä ankkakutsulaitteen metsästystä varten ja nyt ne partaiset erämiehet elelee siellä ja pyörittää perheen bisnestä. Ei kuulosta kauhean hehkeältä mutta ne heittää oikeesti ihan hulvatonta läppää!  Toivottavasti ne alkaa näyttää tätä sielläkin.

Arkansasissa tuli myös kokeiltua ekaa kertaa jotain suomalaista (tai ainakin melkein) ruokaa, nimittäin pannaria! Mun host-perheen edellinen vaihtari oli tehnyt sitä joten nää ties mitä odottaa ja onnistuin kyllä mielestäni aika hyvin, vaikkei se pannarin teko vaikeaa ookkaan. 

Toinen leffoihin/telkkariin liittyvä juttu täällä on semmonen systeemi kun Redbox. Ne on siis sellasia limukoneen näköisiä automaatteja ruokakauppojen ja millon minkäki mcdonaldsin edessa joista saa vuokrata leffoja! Ne on auki 24/7 ja niistä löytyy myös aika uusia leffoja. Tän systeemin takia videovuokraamot on oikeestaan kuollu sukupuuttoon tällä mantereella. Aika kätevää ettenkö sanois! Me käytiin vuokraamassa World War Z joka ei kyllä kuulu mun lemppareihin, kyseessä oli nimittäin zombivallankumous... 

Juoksukausi siis oli ja meni, oon ylpeä että jaksoin loppuun saakka vaikka se oli aika rankkaa polville... Nyt on nekin paremmassa kunnossa, eli eikun uintikautta kohti!

Coloradoonkin on siis syksy tullut, tänään sateli jopa vähän lunta, tosin ei se maahan jäänyt. Kaikki lehdet alkaa olla jo oransseja ja punasia ja keltasia ja kauniita. Tänään lähti myös eka paketti Suomeen, iskälle vähän synttärijuttuja, toivottavasti ehtii perille ajoissa. :) Oli yllättävän vaikeeta saada se matkaan, mutta nytpähän tiedetään niin ens kerralla ollaan viisaampia. Mä lomailen tän viikon ja sitten jatkuu taas koulu. Neljäsosa vaihtovuodesta takana, ja hyvä fiilis päällä. Perjantaina tulee koulusta vaihtarityttöjä meille yökylään ja otetaan myös kuvia vuosikirjaan. Siitä sitten lisää postausta!! :)

(Tässä postauksessa ei nyt ollut päätä eikä häntää ja fontitkin on miten sattuu mut koittakaa kestää!)       


  Tässä vielä kuva mun lempparihahmosta Duck Dynastyssä, heipat tältä kertaa!

Si Robertson (ei en oo hullu, kattokaa youtubesta, toi on hauskin äijä ikinä!)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti