27. marraskuuta 2013

Talvi tuli ja kiirettä pitää!

Sain siis vihdoinki paketit kotoolta, kiitos vielä kaikille lahjoista! Nyt on suklaata enemmänkin kuin tarpeeksi, ja ymmärrän minkä takia vaihtarit saattaa kerätä muutaman lisäkilon vuoden aikana. :D

Tällä viikolla on ollut viileämpää säätä ja luntakin tuli ihan reilusti. Koko ajan tapahtuu kaikkea ja ollaan menossa. Uintikausi on täydessä vauhdissa ja kivaa on treenata! Piti pitää vähän taukoa allergian takia mutta nyt on lääkkeet ja oon takas altaassa. :) Kivaa on kans se, että toisin kuin juoksujoukkueessa, missä olin yks heikoimmista juoksijoista korkeuseron yms tekijöiden takia, uinnissa oon melkeenpä keskivertoa parempi! Eilen saatiin myös joukkuepaidat joissa on sukunimi selässä, voitte kuvitella valmentajan ilmeen kun se yritti lukea mun nimeä.. :D



Viime viikolla käytiin Ellan ja sen kaverin Jessen kanssa kattomassa Catching Fire eli Nälkäpeli-leffan jatko-osa. Oli kyllä hyvä leffa!! Leffakulttuuri on täällä erilainen siinä mielessä että aina ei oo mitään leffaeväitä mussutettavana ja jengi juoksee vessaan koko ajan. Rennompaa siis kuin Suomessa, mutta mä kyllä tykkään poppareista ja siitä että saan kattoa leffani rauhassa. :)

Jokunen aika sitten koulussa oli lockout, eli keskusradiosta tuli kuulutus että pysykää piilossa mutta jatkakaa tunteja, ja ei saa liikkua ennen kun tulee seuraava kuulutus. Meidän piti siis mennä pois näkyvistä ovien ja ikkunoiden luota ja olla hiljaa, koska koulussa olis saattanut olla ampuja tai jotain muuta. Lopuks paljastui että siellä oli kuitenkin poliisit koirien kanssa ilmeisesti huumeita ratsaamassa. Ei kuitenkaan tullut kauheen turvallinen olo, jos noin helposti vois käydä jotain niinkin vakavaa, ja kun niitä kouluampumisia on ollut ympäri Amerikkaa ja kuka vaan voi kantaa asetta. Suomessakin on ollut ampumisia, mutta jotenkin täällä se vaan tuntuu paljon vakavemmalta ja yleisemmältä eikä olo oo aina kauheen turvallinen.

Meistä on tullut aika hyviä kavereita mun koulun muiden vaihtareiden kanssa ja syödään lounasta yhdessä ja niin edespäin. Kivaa että on samanhenkistä porukkaa mutta on se vähän ongelmallistakin, kun me vaihtarit ei saada ajaa niin on hankala järjestää mitään koulun ulkopuolella. Oon kuitenkin tosi ilonen että oon tavannut näaä tytöt, ilman niitä elämä olis paljon vaikeempaa. :) Tässä pari kuvaa yheltä ruokikselta!

Kate ja minä

Kate, mä ja Marlene :)
(Thaks Kate for the pictures!)

Viime viikonloppuna pidettiin myös suomalaisen yökylä Heidin kanssa, joka on siis YFUn toinen suomalainen vaihtari tällä alueella. Tavattiin ensiksi Castle Rockin keskustassa ja katsottiin Starlighting, eli sen kallion (jonka mukaan kaupunki on nimetty) päällä olevan ison joulutähden sytytys. Keskusta oli täynnä ihmisiaä ja meillä olikin vähän vaikeuksia löytää toisemme mutta onnistuttiin loppujen lopuksi ja kivaa oli. :) Sitten tultiin kotiin, syötiin, kateltiin leffoja ja juteltiin - suomeksi! Oli tosi kivaa jutella omalla kielellä ja asioista jotka molemmat ymmärtää kun on samassa tilanteessa. Harvemmin siellä tajuaa miten tärkeä osa itseä suomen kieli onkaan. :)

Sunnuntaina olikin YFUn Thanksgiving- pizza party täällä meillä, eli kaikki alueen vaihtarit tuli perheineen kylään ja tehtiin pizzaa viimeisiä kertoja ulkouunissa. :) Oli kivaa nähdä taas muita ja hengailla ihmisten kanssa. :) Illalla tuli vielä sukulaiset kylään kattomaan illan Broncos- futispeliä ja tehtiin lisää pizzaa, joten nyt on sitäkin syöty riittämiin!

Picture by Lou

Tuntuu että tällä perheellä on koko ajan jotakin menossa ja vaikka mitä tapahtuu, koko ajan on kiire. Viime viikolla tuli isosiskot lapsineen kylään eli on ollut talo täynnä vauvoja ja koiria ja siinähän sitä puuhaa riittää! Kiva että on porukkaa talossa mutta on kyllä kiva sittenkin kun on taas hiljasta. :D 

Kaikki on siis tullut kotiin koska huomenna juhlitaan Thanksgivingiä eli kiitospäivää. Stereotypian mukaan se on pelkkää ruokaa ja syömistä ja paljon perheenjäseniä, meille on tulossa 25 vierasta syömään!! Siitä enemmän juttua ens viikolla, innolla ootan mitä kaikkea siihen kuuluu. :) 

Kiirettä siis pitää niinkun sanoin, eikä vauhti hidastu ollenkaan. Meillä on viikonloppuna ekat kuoroesitykset, ens viikolla seuraavat ja sitten onkin Floridan reissu!!! Nyt ollaan matkalla (taas) Avalanche-lätkäpeliin suvun kanssa, illalla saapuu vielä lisää porukkaa taloon. :) 

Terkkuja sinne!!

P.S. Meidän läheisessä Starbucksissa on tarjous jouluun asti: kaikki pienet sesonkikahvit $2!! (Törkeen halpaa!) Niitä siis kulutellaan urakalla, mun suosikki on Peppermint Mocha ;) Menkää kaikki kokeilemaan sinne stadin uuteen starbucksiin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti