2. syyskuuta 2013

Labor Day ja muuta!

Varotus: tästä tulee pitkä postaus koska on paljon asiaa! :)

Ensinnäkin, kommentoinnin pitäis nyt onnistua keneltä tahansa, anonyymisti tai nimimerkillä. Yritin muuttaa asetuksia joten opettakaa ne mummitkin kirjottelemaan tänne! :)

Viikonloppu tuli tarpeeseen. Perjantaina mun crosscountry meetin (lisää siitä myöhemmin!) jälkeen mentiin kattelemaan laskettelujuttuja ja lauantaina käytiin ostamassa SkiPassit, joilla voidaan koko kausi lasketella viidessä eri paikassa, eli mäkin pääsen verestämään skimbailumuistoja! Vähän pelottaa mutta samalla ihan kivaa, ja vuoret on kuulemma tosi hienon näkösiä siellä. :) Lauantaina oli myös Pizza Party kotona, tutut tuli käymään ja tehtiin pizzaa ulkona kiviuunissa just valmistuneen vesiputouksen/lammen vieressä! Oli hyvää ja tehtiin myös jälkkäripizzoja (kanelisokeria, persikoita ja mustikoita=nam!!). Sunnuntaina oli sedän viiskymppissynttärit joten siellä meni melkeen koko päivä, illalla jäätiin kattomaan vielä Now You See Me (Suuri puhallus) ja oli kyllä tajuttoman hyvä leffa! Kotiin päästiin tosin vasta puolenyön aikaan... Tänään (maanantaina) on siis Labor Day (vähänniinku vappu eli työväen juhla, paitsi ilman kaikkee paarditusta) ja vapaapäivä kouluista ja työpaikoilta. Meille se tarkotti lähinnä vihdoin ja viimein shoppailua (puolikas matkalaukku on aika vähän tavaraa...) ja sitä tehtiinkin neljä ja puol tuntia! Jalat oli kyllä ihan poikki sen jälkeen mutta tulosta tuli!:

Ja näin täynnä mun vaatekaappi on nykyään!


Tällä viikolla syntyi myös mun host-vanhemmille kolmas lapsenlapsi Mississippissä, ja poika sai nimekseen Finn! Sattumaako? ;) Äiti lähtee sitä ensiviikolla moikkaamaan, saa nähdä miten me nuoret ja isä pärjätään täällä... 

Päivät alkaa sujua samalla rutiinilla, aamulla kouluun, treenit, kotiin, läksyt, dinner ja mahdollinen NCIS-jakso ja nukkumaan. Siihen turtuu. Musta on kyllä kiva et perhe kokoontuu lähes joka ilta yhessä syömään. Ruokarukoukset kuuluu tietysti asiaan, ja yhtenä päivänä mua pyydettiinkin rukoilemaan (yksi henkilö  aina lausuu/rukoilee) mutta en halunnut. Tuntuu vaan vieraalta. Lisäksi jos ei mennä kirkkoon niin perhe tapaa tehdä 'Bible Studyä' kotona. Vielä ei olla ehditty sitä tekemään, mutta luulen että jätän sen väliin. Kirkossa ei ole mitään vikaa, mutta semmonen ylimääränen hehkutus ei vaan oo mun juttu. 

Tällä viikolla oli myös mun eka esitelmä! Se oli hissaa, USAn perustuslakia ja sellasta. Vähän jännitti mut ihan hyvin meni, ottaen huomioon et olin luokassa ainoa joka ei puhu enkkua äidinkielenään. Ja hienoa oli myös se ettei opettaja pakottanut ketään luokan eteen. Jos ei halunnut esittää tunnilla niin se pitää sitten suorittaa kouluajan ulkopuolella. Meidän koulussa on kyllä AA eli vapaaehtonen tukkari, joka on 1-2 kertaa viikossa (ja siks aikataulut on ihan sekasin) mutta sillonkin saisi siis esitelmän tehä. Mä tein kuitenkin ihan perinteisellä tyylillä. :)  Toinen juttu koulussa on appsit. Me käytetään sellasia kuin infinite campus ja schoology, ja niihin opettajat päivittelee arvosanoja ja muistutuksia ja materiaaleja yms. Matikassa on vielä semmonen mathxl johon pitää tiettyin väliaikoin käydä tekemässä tehtäviä. Nää on niin paljon kätevämpiä kuin wilmat ja helmet! Plus ne saa kännykkään eli voit kattoo niitä missä vaan, Suomeen nämä!

Juoksemisesta mulle on tullut shin splints, eli penikkatauti. Sitä sattuu kun juoksee sen 5-6 kertaa viikossa... Coachit sanoo että pitää vaan jatkaa juoksemista rauhassa ja niin oon tehnykkin, eiköhän ne kohta siitä parane, ja kyllä ne päivä päivältä paremmilta tuntuukin. :) Ja niin siis perjantaina oli tosiaan eka maastojuoksukisa! Meillä on aina edellisenä iltana Pasta Party, eli mennään jonnekin puistoon ja joku tuo pastaa, joku juomia (gatoradee), joku jälkkäriö yms. Oli tosi hauskaa ja pelattiin kanssa mm baseballia jalkapallolla! Joukkue on onneks tosi mukava. :) ja sitten ite meettiin! Lähdettiin tietysti keltasella koulubussilla naapurikaupunkiin ja kun päästiin perille, sää oli sateinen. :( Kisa viivästyi ukkosen takia, mutta lopulta varsity (parhaat juoksijat) pääsi starttaamaan. Aikaa oli kuitenkin niin vähän että meijät loput juoksijat jouduttiin yhdistämään, joten mun startissa oli varmaan 700 juoksijaa! Päästiin kuitenkin alkuun ja loppuun. Matka on aina 5km, ja tällä kertaa mun aika oli vähän yli 30 minuuttia. Tavote oli alle 30 mutta oli niin paljon juoksijoita että se hidasti jonkin verran...  Oli kyllä hauska kokemus ja näitähän tulee sitten melkeen joka viikko lokakuun loppuun saakka eli eikun parantamaan aikaa. :) Kyllä se 30 rikki menee...

Tässä meiksi uniformussa kisan jälkeen! Aion säästää kaikki noi numerolaput tulevista meeteistä että on sit hieno kokoelma kun tuun takas! :)

Välillä alkaa pänniä kaikki tää jenkkiläisyys. Esim päivän ilmoitukset-osiossa joka tulee livestreaminä netin kautta kaikkiin luokkiin, lopussa lausutaan aina se lippuvala. Kaikkialla ja joka paikassa/luokassa on USAn lippu. Välillä se menee överiks enkä mä aina nouse seisomaan kun muut lausuu sitä tunnustusta. Vaikka oonkin syntynyt täällä, Suomi tulee aina olemaan mun kotimaa. 

Välillä on myös ollut aika kova ikävä sinne. Kuitenkin kun on noita cross country juttuja niin alkaa tuntea kuuluvansa tänne, ja perhettä ja sukulaisiakin näkee aika paljon, tänäänkin piipahdettiin tädin luona banana splitillä näin iltasella. :) 


Kuulumisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti