5. syyskuuta 2013

Jenkit

(Kiitos mummi kirjeestä! Se oli oikein piristävä ja mukava yllätys täällä arjen keskellä!)

Välillä alkaa pännimään tää jenkkiläisyys. Aamu-announcementeissa näytetään lipun kuvaa ja kaikki nousee seisomaan ja vannoo sen valan. Juteltiin tossa just siskon kanssa ja se vaan vääntää vastaan vaikka mä kuinka yritän sanoa että tuun eri kulttuurista. Kyllä ymmärrän että ne haluu kunnioittaa niitä ihmisiä jotka taistelee tän maan vapauden puolesta, mutta semmonen turha ylistys on vaan liikaa. Sotaleffoissa pääosassa on stars and stripes lippu. Vaikka mun host-perheen juuret on Skotlannissa ja Norjassa niin silti täällä huomaa esim. ruokapöytäkeskusteluissa sen, että amerikkalaisia ollaan. Toki sota yms asiat on heitä tavallista lähempänä, kun vanhempien tyttärien aviomiehet on lentokapteeneja ilmavoimissa, mutta täällä se vaan on ihan eri juttu. 

Mun mielestä yhtä kunnioitettavaa on se, että jokainen suomalainen mies palvelee meidän maata sen tietyn ajan, tekee sen sitten siviilissä tai intissä. Täällähän kaikki armeijaan menevät ovat vapaaehtoisia, ja tekevät sen valinnan itse. Ehkä ne sen takia ansaitsevat joka aamu 30 sekuntia meidän elämästä. 

Yritän olla puolueeton täällä, mut välillä vaan ärsyttää, eikä siskokaan voi mua täysin ymmärtää, kun on kasvanut täällä.

2 kommenttia:

  1. No, ei sentään tarvi lausua Ave Mariaa joka aamu tai pitää koulupukua paitsi juoksussa ;) mut joo, kyllä siellä porukat on aika isänmaallisia - ehkä Suomessakin voitais vähän useamminkin muistaa siniristilippua:)

    - 1 down, 9 more to go!!

    VastaaPoista