8. elokuuta 2013

Odotukset VS miten asiat täällä oikeesti on

Eilen illalla käytiin katsomassa host-serkun lasta sairaalassa, oli oikein terve ja kaunis tyttövauva. :) Lounas meni aika myöhäseen ja taas söin illallista vasta kymmenen aikaan kotona... Sitten simahdinkin heti nukkumaan. Tänään olisi kai tarkotus käydä vähän shoppailemassa kaikkea tarpeellista, esim. uus puhelinliittymä, ja käydään varmaan myös County Faireillä, jossa sisko esittelee kanoja. (Hän oli muuten voittanut toisen sijan 4H-kerhon järjestämässä käsityökisassa, puutöiden osiossa! Ilmeisesti iso juttu täällä.) Otsikosta kuitenkin päätellen tässä vähän juttuja joista luulin jotain ihan muuta:

1. Kirkko
Kirkossa käydään lähes joka sunnuntai, mikä on ihan normaalia. Epänormaalia on se että sinne voi mennä vaikka farkuissa! Hameen pituudellakaan ei ole niin väliä, kunhan on siveellisen pituinen. Ja ruokarukoukset kotona: kuulemma perhe yrittää rukoilla aina illallisella, päivällä lounaalla se useimmiten unohtuu, varsinkin kun kaikki eivät ole paikalla. Helpotti tietää etteivät kuitenkaan ole niin tarkkoja uskonnossaan, vaikka talosta löytyy ainakin viisi Jumala siunatkoon tätä taloa-kylttiä/taulua/juttua. :)

2. Vesi
Ennakkoluuloja vastoin täällä voi juoda hanavettä! Iso bonus kun jääkaappi on yläkerrassa...

3. Ympäristö
Tää asuinalue on just semmonen idylli niinkun vaikka Täydellisissä naisissa, vaikka talot on vähän erilaisia. On kuitenkin sen verran turvallista, että saan lähteä lenkille naapurustoon, mikä oli kiva kuulla.

4. Korkeus
Muista. Juoda. Koko ajan. Eilen huomasin että oikeesti tulee pää kipeeksi jos ei muista juoda. Ollaan kuitenkin mailin korkeudessa, mikä eroaa aika paljon Suomen pääkaupunkiseudusta.

5. Mun nimi! + lausuminen
Yhtään teekuppi-vitsiä ei oo vielä tullut vastaan mutta koulussa niitä alkaa varmaan tulemaan. :D Lausunta on ihan eri mitä kuvittelin; oletin että mua sanottais "Tiaksi" mutta nää lausuukin mun nimen "Deia". Outoa!! Sukunimeä ollaan harjoiteltu autossa ja myös IKEAn lausumista suomalaisittain. Serkuille kerroin mun perheestä siellä koto-Suomessa ja oli hauskaa kun he yrittivät matkia nimiä (Ronja tuotti eniten vaikeuksia!). :) 

Enempää en tähän hätään keksi. Siskon kanssa tullaan jo aika hyvin toimeen ja kaikki on tosi mukavia, isä on ehkä vähän pelottava ja ilmeisesti kaikista uskonnollisin ja toooosi pitkä mutta häntä näkeekin vähemmän kun hän käy töissä. Ja host-äiti on tosi ihana ja veljen kanssa jaetaan kylppärin lisäksi sama musiikkimaku. :) 

Heipat tältä kertaa!

4 kommenttia:

  1. pöö!!! ihana kuulla, et sulla sujuu noin hyvin:)lähen ylihuomenna ja jännitys vähän kasvanut, en malta oottaa et voin kirjoittaa samoista asioista ku sä^^ niin freaky... kunhan tulin spämmää sun blogii ihanuus <3 suomessa kaikki same old same o :) love u

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pöö itelles!!! Ihana kuulla susta! Tähän aikaan oot kenties jo Amerikan mantereella joten toivottavasti matka on sujunut hyvin ja löydät perille ongelmitta :) ota kaikesta kaikki irti!!! Love u 2 <3

      Poista
  2. Hauskaa vaihtaria ja ylläripylläri nimi tuottaa ongelmia -Ronja ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha kiitos ja niimpä! Täällä kotona nää on oppinu jo aika hyvin mut koulussa oon kaikille Tia kun helpompaa niin :D

      Poista