12. elokuuta 2013

Douglas County Fair!

(Vihdoin saatiin wifi toimimaan ja mullekin kännykkä käyttöön!) 

...on siis tämän "kunnan" tai piirin, mikskä sitä nyt sanois, tämmönen viikon mittanen tapahtuma. Isossa osassa on 4H-kerhot ja näiden kisat, maatilaeläimet sekä rodeo. Alueella on myös huvipuistolaitteita (joissa me ei kylläkään käyty, näytti vähän huterilta) ja kaikkia superterveellisiä ;) fair-ruokia, kuten esim funnel cake, joka on rasvassa keitettyä donitsitaikinaa päällystettynä tomusokerilla! 

(Ei ole mun kuva valitettavasti... mutta hyvää oli!)

Host-sisko oli siis tehnyt woodworking-sarjaan (puutyöt) sängyn isoveljelleen. Sänky voitti toisen sijan ja pääsee osavaltion Fairille näytille, nyt viimeistellään pintaa (eilen maalattiin puol yhteentoista illalla asti...). :D

Siskolla oli myös myynnissä kanoja, ja viisi kuudesta ostettiin! Kanojen lisäksi oli kalkkunoita, ankkoja, vuohia, lampaita, possuja, lehmiä, kaneja, laamoja, koiria ja mitähän vielä. Mäkin uskalsin pidellä kanaa kädessäni mutta osa kuvista valitettavasti on hävinnyt icloudin syövereihin joten pics or didn't happen, en pysty sitä todistamaan... 

Noita eläimiä myynnin lisäksi kilpailutettiin, lihaeläimissä ja maitoa tuottavissa ja mikä oli paras ankka yms. En ihan ymmärtänyt mutta siskon piti opetella paljon juttuja kanoista ja esitellä lintua sitten tuomareille. Outoja juttuja täällä! Toinen juttu oli Ladies Lead, jossa tytöt pukeutui villaan ja kulki lampaan kanssa ikään kuin muotinäytöksessä tuomarien edessä. Don't ask me... :D

Fairiin kuuluu tärkeänä osana iso paraati, johon osallistuvat palomiehet, poliitikot, koulut, kirkot, sairaalat, yritykset, sheriffiksi pyrkivät, partiot ja vaikka ketkä! Ajetaan näyttävillä autoilla jotka koristellaan hienosti ja jaetaan karkkia, vesipulloja ja millon mitäkin! Kuvia:

Palomiehet

Heposia

Fairin voittajaeläimiä

4H-kerho

Marching band! Mun lemppari ehdottomasti


Parasta Fairissä oli ehdottomasti rodeot. 



Käytiin katsomassa bull ridingia (härkäratsastus/taistelu?) ja hevosrodeota. Rodeota on seitsemää eri tyyppiä: 
bull riding (ratsastajan täytyy pysyä härän selässä 8 sekuntia pitäen yhdellä kädellä kiinni)
bronc riding (sama sääntö kuin härällä, ratsastetaan hevosilla jotka on opetettu pukittamaan (hyppimään villisti ympäriinsä)) tapa 1 on satuloilla (saddle bronc riding) ja tapa 2 ilman (bareback bronc riding), 
tie-down roping (ratsastaja lassoaa lehmän, hyppää alas ja sitoo sen kolme jalkaa yhteen, lehmän täytyy pysyä sidottuna 6 sekuntia), 
team roping (kaksi ratsastajaa, eka lassoaa kaulan/pään, toka takajalat)
steer wrestling (ratsastaja hyppää alas hevosen selästä nuoren uroslehmän niskaan ja yrittää saada sen maahan mahd nopeesti)
barrel racing ainoa tyttöjen laji! Ratsastajan pitää kiertää kolme tynnyriä mahdollisimman nopeassa ajassa. Sisko on harrastanut tätä myös :)




Mun (host-äitin), siskon ja siskon parhaan kaverin bootsit!

Härkäjuttua oli superpelottavaa katsella. Ne härät saatto painaa yli 1000 kiloa! Ja ne hyppii tosi villisti, hevoset myös. Eniten aikaa meni eläinten palauttamiseen oikeille paikoille. Lassoamisia oli kivointa katsella, ne cowboyt oli tosi taitavia! 



Rodeoon kuuluu myös "kuninkaalliset", eli kuningatar, hänen seuraajansa (ikäänkuin kakkospaikka), prinsessa ja hänen seuraajansa. Kuninkaalliset ovat alle 18-vuotiaita tyttöjä jotka ovat ratsastaneet koko ikänsä ja käyneet rodeoissa. Tehtäviä ovat sponsoreiden lipun kuljettaminen ja lehmien ajaminen oikeeseen paikkaan esim roping lajeissa. "Royalty" pukeutuu nätisti ja laittautuu hienoksi ja kiertää osavaltion rodeoita. Päästäkseen kuninkaalliseksi täytyy pitää puhe ja tehdä jotain muita juttuja. :D Vaikutti ihan kivalta hommalta!

Parasta rodeossa on mun mielestä kuitenkin Mutton Busters, eli pikkulapset (alle 30kg) jotka leikkivät härkäratsastajia, mutta härkien sijaan ratsastavat lampailla! Niitä supersöpöjä lapsosia oli ihana kattella! (Teknisistä syistä kuvaa ei ole tarjolla...) 

Toi Fair Week on aika iso juttu täällä, ja kiirettä pitää. Eipä ainakaan ollut tylsä eka viikko! Oli kiva nähdä mitä täällä puuhataan, en ollenkaan ajatellut että Coloradossa voisi olla tällasta!



Tänään oli siis koulun Orientation Day eli kaikki uudet oppilaat ja Freshmanit (high schoolin ekaluokkalaiset; 1. Freshman 2. Sophomore 3. Junior 4. Senior THAT'S ME!) tulivat kouluun ja meille näytettiin paikkoja ja otettiin kuvat IDtä varten ja tsillain. Luulen osaavani kaikille tunneille mutta luulen että eksyn vielä monta kertaa. Mulla on tällaset kurssit; Algebra2, Ranska3 (noiden pitäis olla helppoja), USAn historia, luova kirjotus (kalliolainen LUE: killiä!!!), konserttikuoro (? normikuoro kai) ja broadway tanssi. Eli ihan kiva lukujärjestys! Tunnit vaan menee ihan sekasin, ja ne on ihan eripitusia mutta kai siihen tottuu. Koulusta enemmän myöhemmin. Kiva ettei ole samanlainen järjestys joka päivä! Huomenna siis eka kunnon koulupäivä, wish me luck!!!

Tepu

P.S. Käytiin tänään ostamassa mulle Levikset! (ihan ekat!!! käykää pliis kaikki (paitsi yli 30 vuotiaat) kuuntelemassa Levikset repee mun muistoks) Alkaa iskeä jo shoppailuhimo, koska täällä on iso kasa merkkikauppojen outletteja! Pitääpi mennä kiertelemään joku päivä... Myös Starbucks-addiktio on alkanut!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti