18. elokuuta 2013

Eka viikko koulua takana :)

Heipparallaa!

Vajaan kahden viikon aikana: olen päässyt aikaerosta yli, nähnyt peuran takapihalla, siivonnut kanankakkaa, käynyt forzen yoghurt -barissa, kotiutunut, palanut auringossa, oppinut kuinka amerikkalaista jalkapalloa pelataan, kaivannut kotia ja aloittanut koulun.

Viime viikon lauantaina oli sukulaisilla tällaset back to school -juhlat jossa jaettiin koulutarvikkeita ja karkkeja ja siitä päästiinkin sitten maanantaina kouluun. Maanantai oli orientation-päivä joten paikalla oli vaan ykköset ja siitä kerroinkin jo. Tiistaina alkoi varsinainen hullunmylly. Aluks menin koululle väärään aikaan koska luulin että on parillinen päivä (aikataulu on ihan crazy: jotkut päivät on parillisia (even) ja jotkut parittomia (odd) ja jotkut purple eli kaikki tunnit!) mutta olikin pariton joten olin koululla liian aikasin. Sitten paljastu että tarviin juoksukampsut joten veli ja sisko tuli hakemaan ja käytiin hoitamassa asioita ja pääsin takas koululle ja olinkin puol tuntia myöhässä! Paljastui että ei ollutkaan AA-päivä (tukkari ennen koulua -päivä) joten tunnit alkoi aikaisemmin... No selvisin kuitenkin broadway dance-tunnille ja sieltä ranskan luokkaan. Ranskan maikka kuitenkin halusi siirtää mut (ja yhden pojan myös) ranska 4-kurssille joten sen jälkeen juostiin lounastauolla kansliaan vaihtelemaan kursseja, jotka menikin vaihteeks ihan sekasin ja missaan nyt koulun kuoron mutta anyways. Sieltä pääsin Algebraan ja sieltä cross country- treenehin. Eka päivä oli aika sekava mutta nyt sujuu jo paremmin. Tässä siis mun kurssit ekalla jaksolla (toka on sitten keväällä ja sillon mulla on about samoja mutta myös esim kitaransoittoa!):

1. period/palkki HYPÄRI
2. period Creative Writing/Contemporary Literature = luova kirjoitus ja nykykirjallisuus = enkku
3. period Broadway Dance = baletti, jazz ja modernia tanssia
4. period US History = Amerikan hissa
5. period Photography = valokuvaus
6. period French 4 = ranska
7. period Algebra 2 = matikkaaaaaa
8. period HYPÄRI

Ihan kivalta näyttää eikös! Ja kivaa on se, että eka tunti on hypäri joten joinain päivinä alotan vasta puol kymmeneltä! 2. tunnilla oli vähän vaikeuksia termien kanssa ja matikassa myös joten joudun ehkä kantamaan jättisanakirjaa (jonka onneks otin mukaan!) mukana niinä päivinä = joka päivä...

Koulun jälkeen joka päivä on cross country -treenit kolmesta viiteen (koulu loppuu puol kaks tai 2:55). Juokseminen oli aluksi tosi rankkaa koska ollaan mailin korkeudessa merenpinnasta ja ilma on täällä paljon ohuempaa. Tuntui että oon ihan rapakunnossa! Lisäksi yleensä siihen aikaan kun juostaan ei ole yhtään pilviä joten korkeuden lisäksi on kuuma ja ilma on vielä kuivempaa. Aika extreme olosuhteet siis! Mutta pysyypähän liikakilot poissa ja kun tuun takas oon huippukunnossa! Ja vähitellen sitä on jo alkanutkin tottua noihin juttuihin. :)

Treeneissä tehdään joko nopeutta eli spurtteja futiskentän ympäri tai sitten lenkkejä, 20-60 min. Valkut on kivoja ja ymmärtäväisiä, lupauduin siskon kanssa siihen kristilliseen kuoroon joka on maanantaisin päällekäin harkkojen kanssa ja sanoivat ettei se haittaa vaikken sitten pääse maanantaisin. Lisäksi meillä on harkat LAUANTAI-AAMUISIN KLO 9:00. Voi kyllä. No ei sentään oo kahdeksalta. :D (Aina kannattaa etsiä jotain hyvää kaikesta.) Lauantaisin juostaan ihan kukkuloilla vähän toisella alueella, kun koulun jälkeen mennään ympäri millon mitäkin kävelyreittejä, asuinalueita, jalkakäytäviä ja keskustan katuja. Joukkue vaikuttaa tosi kivalta, senioreita eli mun ikäsiä ei kauheesti oo mutta muutkin on tosi mukavia. :) Saatiin kisa-asutkin jo! Onpahan ainakin mun lempiväriä eli liilaa. :) Eka meet eli kisa on ens viikonloppuna mutta me ollaan sillon valitettavasti retkellä Broadmoorissa (joku golf/hotelli/klubimesta Colorado Springsissä) mutta seuraava meet onkin jo seuraavan viikon perjantaina! Kisoja siis riittää ja ne on yleensä 5km reittejä joten ei paha. Niistä lisää kunhan päästään juoksemaan. :)

Se siitä siis. Koulussa oon jo tavannut muutamia tyyppejä, mutta luulen että he ei tuu olemaan niitä joiden kanssa hengaan loppuvuoden. Pitää vaan alkaa tutustumaan uusiin ihmisiin!

Yks tyyppi mun enkuntunneilta vaikutti ihan mukavalta, ja hengailtiin yks hypäri yhdessä ja alettiin juttelemaan vähän syvällisemmistä ja hengellisemmistä asioista. Hän oli löytänyt mormonikirkosta parhaan vastineen omalle uskonnolleen. (Älkää nyt pelästykö ihmiset: en ole kääntymässä mormoniksi!) Muutenkin uskonto tulee täällä tosi vahvasti esille ja oon jutellu samoista asioista siskon ja veljenkin kanssa. Nuoret kasvatetaan täällä ihan eri tavalla, ja esim. sisko käy koulua jossa opetetaan että evoluutio ei ole faktaa. Hankala sellasessa tilanteessa on panna vastaan kun kaikki muut ovat vastakkaista mieltä!

Tulee olo, ettei enää tunne itteään. En tiedä missä mun paikka täällä on. Kukaan ei tunne mua täysin, ainakaan vielä. Alkaa epäillä miks ikinä ees lähti vaihtoon, mitä mä teen täällä ja reilut yhdeksän kuukautta vielä jäljellä. Mutta niitä aikoja tulee, kun haluis vaan palata kotiin. Kyllä mä Suomea ikävöin, järviä ja metsää (ihan oikeesti) ja kieltä (oli ihana skypettää äitin kanssa ja puhua suomea!) mutta eniten ihmisiä. Kavereita kun ei vielä kauheesti ole joten ainoa vaihtoehto on kotona hengailu. Ja se kun on siellä tottunut ajelemaan mopoautolla ympäriinsä tai hyppäämään bussiin, se ei täällä onnistu. Aina pitää saada kyyti joltain.

Toivon että tän vuoden aikana opin juttuja itestäni, ja saan jotenkin selville kuka mä oikeestaan oon, mihin uskon, mistä tykkään. Kirkossa käyntikin herättää ihmeellisiä fiiliksiä, vaikka osin se naurattaakin miten vahvasti ihmiset täällä reagoi asioihin. Toivon ja uskon että löydän oman paikkani täällä. Siihen saattaa mennä vähän aikaa, mutta mitäs muutakaan täällä ollessa on. :)

Tapasin tänään mun aluevalvojan joka vaikutti tosi mukavalta! Hän ei oo uskonnollinen joten voin vapaasti puhua mistä haluan ja kertoa kaikista ongelmista. Hän vaikutti ihmiseltä jolle on helppo avautua. :) (Hän on siis keski-ikäinen neljän teinin äiti joka on YFUn vapaaehtoinen ja hostannut itsekin monia vaihtareita. Nimeä en taaskaan viitsi mainita..) Häneen pidän kuukausittain yhteyttä ja joka kuukausi tavataan myös n. 10 muun vaihtarin kanssa jotka on tästä lähialueelta. Olivat jo suunnitelleet piknikkiä, halloween-juhlia, joulujuttuja ja pizza partya täällä meillä. :) YFUlta on yksi suomalainen (jonka kanssa lensinkin) naapurikylässä joka varmaan kuuluu samaan porukkaan. Joten vähän suomea pääsen ehkä puhumaan!

Skypestä: sunnuntaisin on yleensä kirkko sillon kun olis otollisin aika teille suomalaisille skypettää, mutta juttelen vielä vanhempien kanssa jos voin sillon tällön jättää kirkon väliin jutellakseni teidän rakkaiden kanssa. :) Laittakaa kommenttia ja sähköpostia ja facebook messagea ja mitä vaan! (Tekstarit ei tuu perille...) Kaikki on täällä hyvin ja nyt tuleekin vieraita joten pitääpi mennä, antakaa kuulua itestänne! (koskee erityisesti kavereita :))))))














2 kommenttia:

  1. hei kuulostaa siistiltä! yritä pärjäillä siellä ikävän kanssa. ja nauti kaikesta siitä mitä siel on! ;)

    hei onks YFU hyvä järjestö? :) tai milt on vaikuttanu? ku mä oon aatellu YFU:ta ku se vaikuttaa luotettavalta ja hyvältä järjestöltä, ku ite lähen siis vuoden päästä (ainaki toivottavasti!) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja yritän parhaani! :)

      YFU on tosi hyvä ja luotettava järjestö mun mielestä, äiti oli itekkin sen kautta aikoinaan vaihdossa. On aluevalvojia ja meitä oltiin saattamassa lentokentälle ja on valmennuksia. Me ollaan ainakin oltu tosi tyytyväisiä joten hyvän valinnan teit! :)

      Poista