3. kesäkuuta 2014

Coloradon maisemia

Heippa taas! Ajattelin tällä kertaa tehdä postausta viime viikonlopusta kun kierreltiin Coloradoa ja vuoria, joten annan kuvien puhua puolestani! :)

Eka satsi on siis viime torstain päiväreissulta kun mentiin vanhalla junalla Pikes Peakille eli yhdelle Coloradon korkeimmista vuorista! Lempinimi on America's Mountain, sillä toisin kuin muut yli 14'000 jalkaset vuoret, tää on lähempänä asutusta eikä vuoriston keskellä.


Huomasin kyllä minkä takia noiden vuorien nimi on Rocky Mountains (Kalliovuoret suomeksi), eihän siellä paljon muuta ookkaan!

Huipulla!





Host-iskä ei valitettavasti päässy mukaan mutta oli silti hyvä reissu!



Näkymä alas vuorenrinteeltä

Vuohi! Puurajan yläpuolella!



Sen jälkeen mentiin ajelemaan ympäri Garden of the Gods-nimistä aluetta, jossa on tollasia hienoja punakivimuodostelmia. Tossa iso kivi joka tasapainottelee toisen kallion päällä!



Tää on kaikista kuuluisin muodostelma, nimi on Kissing Camels. Kyllä ne vähäsen kameleilta näyttää mutta se on kuuluisa siksi kun se on niin iso. Hienon näköistä!

Sisaruspotretti!



Nämä kuvat on sitten meidän tehokkaalta 36 tunnin roadtripiltä vuorille ja takaisin! Ajettiin siis ensin Ourayn kylään ja sieltä takaisin Montroseen yöksi. Lauantaina huristeltiin Gunnisoniin katsomaan Black Canyonia joka on ikäänkuin Coloradon Grand Canyon ja sieltä Buena Vistaan laskemaan koskea!






Tottakai otettiin paljon omakuvia amerikkalaiseen tapaan!


Ajeltiin Ouraysta vähän eteenpäin pitkin Million Dollar Highwaytä joka on saanut nimensä siitä että jokaisen mailin rakentaminen maksoi miljoona dollaria! Tie on tosi kapea ja pudotus alas on järkyttävä mutta näkymät on huisit! Kanjonin toisella puolella näkyi tollanen pikku mökki jonka joku on rakentanut turisteja huvittamaan. Ei mitään käsitystä miten sinne edes pääsee!


Paljon oli vesiputouksia, kevät kun on ja lumet sulaa,




Tässä Black Canyon kuvia. Oltiin ajelemassa alas kanjoniin katsomaan jokea joka virtaa siellä pohjalla, mutta puolivälissä huomattiin kaatunut moottoripyöräilijä ja pysähdyttiin auttamaan sitä. Samalla huomattiin että meiltä oli puhjennut rengas! No, ajettiin sitten ylös ja pois kanjonista ja eihän siinä muu auttanut kuin paikata rengas... Ehdittiin kuitenkin ajoissa koskenlaskuun vaikka vähän laittomilla nopeuksilla ajettiin. :)


(Kuvat: Kyle Carlson)




Koskenlasku oli kyllä tosi hieno ja hauska kokemus!! Saatiin märkäpuvut ja kaikki ja tietysti kun me naiset oltiin kevyempiä niin päästiin eteen istumaan ja varmasti kastuttiin... Melottiin täysillä ja oppaiden mukaan valittiin tosi hyvä ajankohta sillä lumiensulamisvesien lisäksi oli satanut tosi paljon joten vesi oli korkeimmillaan kolmeen vuoteen! Lumen takia se oli myös jäätävän kylmää mutta onneksi kukaan ei pudonnut veteen tai saanut hypotermiaa, vaan adrenaliini piti lämpimänä. :)
Minä siis edessä oikeella! Ja keskellä meidän opas Gavin.



Wuhuu!

Sellasta siis vikoilla reissuilla!! Viimeisiä postauksia viedään mutta enköhän ehdi pari vielä kirjoittaa Atlantin tältä puolen. :) See you soon Finland!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti