10. marraskuuta 2013

Kulttuurieroja ja kihlajaiset

Heipat taas! 

Tällä viikolla alkoi uintitreenit ja on kyllä kiva olla taas jossain urheilussa mukana. Joukkue vaikuttaa tosi kivalta ja treenitkään ei oo liian rankkoja. Ens viikon keskiviikkona alkaa pakolliset harjoitukset ja seuraavalla viikolla vasta aamutreenit, saa nähdä miten sitten jaksaa kun on 4.30 herätyksiä...

Suomi-lakki edustaa!

Tää mun host-perhe käy säännöllisesti kiropraktikolla, joka on ikäänkuin myös life coach, eli auttaa liikunnan ja ruokavalion ja ylipäätään terveellisen elämäntavan kanssa. Tällä viikolla osallistuttiin sitten pariin luentoon ruokavaliosta ja näähän innostu niin paljon tästä uudesta ohjelmasta, että puolet jääkaapin ruuista lensi roskiin! Tarkotuksena on vähentää hiilareiden ja sokerin syöntiä ja lisätä hyviä rasvoja ja luonnonmukaisia tuotteita. Oon tosi ilonen siitä että tää mun host-perhe noudattaa tosi terveellisiä elämäntapoja eikä mun tartte siitä huolehtia. :) Vaihtarikilot on siis unta vaan! (Varsinki tällä uintimäärällä...)

Perjantaina jäi uintitreenit lyhyeksi sillä lähdettiin sisarusten ja host-iskän kanssa kattomaan Colorado Avalanche -jääkiekkomatsia! Oli aika siistiä päästä näkemään oikea NHL-peli ja vielä seittämänneltä riviltä, ja meidän joukkue vielä voitti! Yksi miinus tosin oli, kun vastapuolen Calgary Flamesin maalivahti oli suomalainen Karri Rämö, ja tietysti kaikki Avs-fanit buuasi ja huuteli sille... Kävi sääliksi maanmiestä mutta lätkäähän se vaan on. ;)

Pepsi Center

Rivi 7!

Meiksi!!!!

Lauantaina olikin taas kiireinen päivä: aamulla mentiin Woodcraft-nimiseen kauppaan harjoittelemaan kuulakärkikynien tekemistä! Oli hauskaa ja saatte arvata mitä löytyy joulupaketeista... Sieltä tultiin takaisin kotiin ja laittauduttiin ja lähdettiin valmistelemaan host-serkun kihlausta!! Mentiin muiden serkkujen kanssa auttelemaan erääseen puistoon koristelemaan laituria ruusunlehdillä ja kynttilöillä... Itse kosinta meni tosi hienosti ja meilläkin oli hauskaa, ja jälkeenpäin oli vielä juhlat serkkujen luona. Meni myöhään mutta oli mukavaa ja häitä suunnitellaan jo. :) Oli tosi kiva olla mukana toteuttamassa tätä ja huomasin kans paljon eroja Suomen hääkulttuuriin. Täällä mennään ensinnäkin nuorempana naimisiin, mutta suunnttelua oli tehty paljon jopa vaan kosintaa varten!! Uskonto oli tietysti vahvasti mukana ja juhlissa nuortaparia siunattiin ja heidän puolesta rukoiltiin porukalla. Oli kuitenkin hienoa olla mukana ja nähdä tääkin puoli tästä kulttuurista, ja häiden ajankohdasta riippuen saatan päästä sinnekin mukaan!

Tässä vielä lopputulos, paikka oli tosi kaunis ja kaikki onnistui hyvin!

Välillä elämä täällä on vähän haastavaa kun ei oo ajokorttia, autoa saati lupaa ajaa yksikseen. Myös julkinen liikenne on lähes olematonta, joten tuntuu että itsenäisyys rajoittuu tosi paljon, Suomessa kun vaan hyppäsin bussiin ja menin. Täällä sen sijaan pitää aina miettiä kyytejä ja ajoituksia ja asiat voi mennä aika hankalaksi kun Ella käy kaukana koulussa, onneks kuitenkin vaan kaks kertaa viikossa ja meillä on isoveli kuskaamassa. :) Sekin on kiva ero omaan perheeseen, kun ite oon aina ollut vanhin sisarus. :) 

Myös käsitykset yksityisyydestä täällä on erilaisia. Yleensä huoneen ovia ei pidetä kiinni ellei olla nukkumassa tai vaihtamassa vaatteita, ja vaikka ovi onkin auki, ei omissa huoneissa paljoa hengailla, vaan perhe viettää aikaa yhteisissä tiloissa. Jos on paljon yksikseen, se on outoa. Kulttuuri täällä yleisesti on sosiaalisempi, mutta mä ainakin kaipaan välillä omaa aikaa omien ajatusteni kanssa. 

Yksi asia mikä kyllä häiritsee, on se, että täällä ei kierrätetä oikeestaan mitään. Paperit ja jopa muovipullot lentää kaikki samaan roskikseen, biojätteistä puhumattakaan. En mä mikään ekohullu ole mutta se julkisen liikenteenkin puuttuminen on iso juttu ympäristön kannalta, ja jotenkin kaikki tää kuluttaminen vaan käy vastoin omaatuntoa. Arvostakaa Suomen vihreitä arvoja!!

Koko ajan täällä tapaa uusia ihmisiä, ja kysytään että mitä tykkäät Amerikasta tai mitä tykkäät näistä ihmisistä tai mitä tykkäät ruuasta. On kivaa jutella omasta maasta ja kertoa mikä on erilaista mutta kun kysytään kummasta pitää enemmän niin on hankala vastata. Mun rehellinen vastaus on Suomi, mutta nää ottaa helposti nokkiinsa jos ei kehu USAa ja sano että viihtyy. Tykkään mä olla täällä, mutta välillä sitä vaan kypsyy kaikkeen kyselemiseen ja amerikkalaisuuteen. 

Kolme kuukautta jo takana ja seittemän edessä, niin se aika vaan kuluu. :) Ens viikolla onkin synttärit, saa nähdä mitä sillon tapahtuu, ja Nälkäpelin jatko-osan ensi-iltaa ootetaan myös! (Päästään ehkä keskiyönäytökseen!!!)

Terveisiä ja haleja kaikille sinne!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti